Kwaliteit van de wei tot in de winkel
Onze stappen
Bij Swaegers zijn we graag transparant over onze werkwijze. Daarom leggen we hier kort uit hoe we onze kwaliteit garanderen, van de wei tot in de winkel.
Livestock
Alles begint met de keuze van de juiste runderen. Daarom werken we samen met tal van lokale en IKM-gecertifieerde boeren en handelaars.
Onze inkopers, met allemaal meer dan 10 jaar ervaring, weten exact waar wij en onze klanten naar op zoek zijn. Nadat zij de runderen hebben geselecteerd en aangekocht, vervoeren onze opgeleide chauffeurs deze veilig naar onze slachterij.
Slaughtering
Eens aangekomen op locatie worden alle runderen onder toezicht van een gekwalificeerde dierenwelzijnofficer gelost en naar de slachterij begeleid. Hierna worden de runderen vakkundige geslacht onder toezicht van ervaren medewerkers. Zo verzekeren we een efficiënte slachting conform de regels.
Selection
Na het doorlopen van het koelproces worden de karkassen ingedeeld door onze eigen selectionneurs, rekening houdend met de wensen van onze eindklanten.
Cutting
Als de karkassen tot de nodige deelstukken moeten worden versneden, gebeurt dit in onze eigen uitsnijderij. Deze ligt vlak naast ons slachthuis, waardoor het koelproces nooit onderbroken wordt en de kwaliteit bewaard blijft. Eens uitgebeend en versneden, worden alle deelstukken grondig gecontroleerd en klaargemaakt voor verpakking en labeling.
Packing & Labelling
In onze inpakafdeling worden alle deelstukken zorgvuldig en vacuüm verpakt. Hiervoor gebruiken we de meest aangewezen materialen om de kwaliteit en houdbaarheid van ons vlees te garanderen.
Deelstukken worden indien gevraagd gelabeld op maat van de klant.
Cooling & Freezing
Afhankelijk van de levertermijn worden de deelstukken verder bewaard in onze frigo’s, of in onze diepvries.
Delivery
De goederen worden verscheept via een vast netwerk van nationale en internationale transportbedrijven. Zo verzekeren we een snelle en betrouwbare levering, zowel op lokale als globale schaal.
Bij elke verzending voorzien we steeds zelf de nodige vervoersdocumenten en andere documentatie voor een volledige traceerbaarheid van ieder runderkarkas en deelstuk.
Zo is het transport de laatste stap in onze keten, waarbij we garant staan voor kwaliteit van de wei tot in de winkel.